26 / 02 / 2024


AUR și-a făcut ziar pentru a contraataca ofensiva mediatică a PSD și PNL – Mesajele și ideile AUR vor ajung la milioane de români – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 05/12/2023

Două milioane de exemplare din primul număr al „ziarului” AUR, care se numește „Patrioții”, au fost distribuite în toată țara prin intermediul membrilor de partid în intervalul septembrie – noiembrie. Alte două milioane de exemplare, numărul doi al „ziarului”, au început să fie împărțite la finalul lunii noiembrie 2023.

Mesajele și ideile AUR vor ajunge la „cel puțin 10 milioane de români”, până la sfârșitul anului, datorită noii publicații, susțin lideri din conducerea partidului.

Strategia AUR este să tipărească, la fiecare două – trei luni, câte două milioane de bucăți din materialul de propagandă. Nu este un cotidian propriu-zis, deoarece nu are o ediție zilnică.

Cu toate acestea, tirajul este unul semnificativ, în condițiile în care ziarele cu ediție tipărită au devenit din ce în ce mai rare în România în ultimul deceniu.

Dacă partidele tradiționale și-au concentrat banii și atenția asupra promovării în spațiul online și folosesc tipăriturile exclusiv în campaniile electorale, AUR are o altă abordare.

PSD a folosit 41,8 milioane de lei în 2023 pentru presă și propagandă (n.r. – interval ianuarie – septembrie), iar PNL aproape 34 de milioane de lei. La același capitol, USR a ajuns la 10,7 milioane de lei în primele nouă luni din acest an.

Pe prima pagină a noului număr din „Patrioții”, publicație AUR, apar două mesaje-cheie: „AUR Salvează vieți!” și mesajul lui George Simion pentru 1 decembrie, Ziua Națională a României.

AUR nu a utilizat în 2022 vreun leu pentru presă și propagandă.

„La acest moment, nu avem niciun contract cu presa. Există contractele cu presa ale birourilor parlamentare”, a precizat, pentru Libertatea, Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, responsabilul de finanțele partidului.


Prim-vicepreședintele AUR susține că un milion de lei reprezintă costul parțial pentru tipografie, iar distribuția în județe s-a făcut prin intermediul membrilor de partid. Tot membrii de partid s-au ocupat de redactare și machetare

Prima ediție din „Patrioții” a fost dedicată temelor economice, precum promisiunea că AUR va oferi un salariu minim net de 4.000 de lei, că va face reorganizarea administrativ-teritorială și mesaje împotriva băncilor care se comportă precum cămătarii.

 » Citeste mai mult

Comentarii