18 / 06 / 2021


AUR este pentru cercetarea abuzurilor procurorilor și judecătorilor de către secția specială

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au fost pentru cercetarea abuzurilor procurorilor și judecătorilor de către o secție specială și se…

De redactia , in Opinii , at 19/03/2021

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au fost pentru cercetarea abuzurilor procurorilor și judecătorilor de către o secție specială și se opun superimunității pe care USR și PNL, susținuți de UDMR, ar dori să o ofere celor care fac acte de corupție.

„Toți românii trebuie să fie egali în fața legii și principiul separației puterilor în state trebuie să fie respectat. Este nevoie de această secție specială chiar dacă ea nu a funcționat la parametrii corespunzători. Numeroasele procese pierdute de către procurori arată faptul că se comit foarte multe abuzuri și românii trebuie să se simtă protejați de către stat.

USR și PNL se implică major în procesul de justiție și doresc să dea o superimunitate judecătorilor și procurorilor care comit abuzuri sau care ar putea să fie cercetați pentru fapte cum sunt cele de corupție. Nu înțelegem raționamentul susținerii unui asemenea proiect de lege și care seamănă foarte mult cu atacurile pe care PSD le-a făcut asupra justiției.

Am văzut reacția judecătorilor și procurorilor corecți și care prin asociațiile profesionale s-au pronunțat clar împotriva desființării secției speciale. Nu se poate să ne folosim de o majoritate de moment pentru a ne pune în mână instrumente de poliție politică” a declarat Andrei Busuioc, senator AUR.

USR insistă asupra desființării secției speciale care cercetează abuzurile comise de judecători și procurori. Un proiect de lege urmează să treacă pe repede înainte în parlamentul României datorită unei majorități politice conjuncturale. Forumurile judecătorilor și procurorilor și-au dat aviz negativ considerând că se încalcă principiile ce emană din Constituția României și care spun că toți românii sunt egali în fața legii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: