26 / 02 / 2024


AUR: Bâlbele guvernamentale nu fac decât să accentueze dezastrul din sistemul de sănătate – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/01/2024

AUR acuză că bâlbele guvernamentale nu fac decât să accentueze dezastrul din sistemul de sănătate.

„Bâlbele guvernamentale nu fac decât să accentueze dezastrul din sistemul de sănătate. În vreme ce zeci de unități spitalicești din întreaga țară se plâng de lipsă de personal, mii de medici specialiști riscă să rămână șomeri sau să plece din țară. Totul din cauza posturilor blocate din sistemul sanitar.

Ministerul de finanțe refuză să accepte memorandumurilor prin care ministerul dezvoltării cere peste 6 mii de angajări prin concurs pentru că ar afecta bugetul pentru 2024!

Pentru peste 16.000 de noi angajați în sistemul public au avut bani, dar când vine vorba de angajarea unor medici specialiști ne spun că este afectat bugetul.

Într-o țară în care avem un deficit anual de medici de 1.231, să închizi ochii la faptul că mii de medici specialiști riscă să rămână șomeri arată incompetența celor care ne conduc.

Guvernul PSD – PNL dovedește că sănătatea nu reprezintă o prioritate!”, a declarat deputatul AUR, Sorin-MUNCACIU.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *