23 / 04 / 2024


AUDIO: Cum se milogea Geoană de Putin și Medvedev să îl pună președinte în România – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 04/11/2023

Mircea Geoană ar vrea din nou să candideze la alegerile prezidențiale și plătește presa internațională pentru a-l poziționa ca favorit deși nu are susținerea niciunui partid politic din România. Românii trebuie să știe că în trecut Mircea Geoană se milogea de Vladimir Putin și Dmitri Medvedev să îl pună președinte în România, la fel cum se folosește în acest moment de funcția de la NATO.

Mircea Geoană, a efectuat pe 27 aprilie 2009 o vizită privată la Moscova, unde s-a întâlnit în secret cu unul dintre consilierii președintelui Medvedev. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic din România, despre care presa a scris că ar fi ex-ofițer GRU. Inițial, Viorel Hrebenciuc și Cozmin Gușă au declarat că nu stiu nimic despre vizita privată făcută de Geoană la Moscova. După câteva ore, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a confirmat că Geoană a efectuat pe 27 aprilie o vizită privată la Moscova, dar spunea că nu știe cu cine s-a întâlnit liderul PSD, ce a discutat și cât a durat vizita.

Mircea Geoana a recunoscut că a fost într-o vizită secretă la Moscova, însă scopul ar fi fost acela de a dezgheța relațiile cu Moscova, nu de a cere bani și sprijin de la Medvedev și Putin.

Întrebat ce anume a discutat în timpul vizitei private din aprilie 2009, Geoană a răspuns:  „Contactele neoficiale sunt contacte neoficiale, ele au pregătit acest moment politic care se prefigurează(alegera sa în funcția de președinte al României)”. „De aceea, faptul că Traian Băsescu a paralizat relația cu vecinii noștri nu este o invitație la inacțiune din partea mea (…) Știu extrem de precis care este limita unui mandat chiar neoficial si am făcut acest lucru cu consultarea instituțiilor care au prerogative, în principal MAE, și vreau să deschid orice fel de provocare de a politiza o temă care până la urmă este în interesul țării acesteia”, a precizat Geoană, după ce a fost deconspirat.

Mircea Geoană a plecat la Moscova cu un avion Țiriac Air și a stat la Hotel Metropol.

 Scopul vizitei secrete la Moscova era obținerea unei întâlniri cu Putin sau cu Medvedev pentru lobby și sprijin. Geoană s-a întâlnit doar cu un consilier de la Kremlin și n-a fost ceva oficial, ci undeva în apropiere de Moscova. A obținut promisiunea că va fi ajutat financiar și prin toți vectorii de influență din România. În cele din urmă a pierdut alegerile prezidențiale din 2009, după vizita nocturnă acasă la Sorin Ovidiu Vîntu.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *