22 / 09 / 2021


Au fost reluate lucrările de la pasajul Doamna Ghica din București. În zonă va mai fi șantier un an și jumătate

Distribuie acest articol! După luni de pauză, au reînceput lucrările la Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Proiectul este însă în…

De redactia , in Actualitate , at 24/07/2021

Distribuie acest articol!
După luni de pauză, au reînceput lucrările la Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Proiectul este însă în întârziere, iar data de finalizare a fost din nou modificată. Un an şi jumătate vor mai avea şoferii de suportat ambuteiajele de la orele de vârf.
Lucrările la pasajul Domana Ghica au început în anul 2019 și au fost lansate promisiuni că acesta va fi gata la finalul anului trecut. Nu s-a întâmplat, iar cei care au avut de suferit sunt șoferii care circulă în condiții de șantier, pe o singură bandă. Trafic bară la bară, claxoane, utilaje zgomotoase și foarte mult praf de pe șantier. Asta trebuie să îndure șoferii și locatarii de lângă viitorul pasaj Doamna Ghica.
Proiectul este în mare întârziere după ce lucrările au fost sistate jumătate de an din lipsa banilor. Șantierul a fost deschis în mandatul fostului primar general, Gabriela Firea, dar abia acum s-au găsit fondurile necesare finalizării. O parte din bani vine și de la Primăria Sectorului 2.
„Fosta administraţie ştia din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar. La momentul când s-au blocat conturile şi implicit şantierul, lucrările erau la 48% executate şi 37% plătite. Am reuşit să deblocăm conturile. Noi punem 110 milioane de lei, Primăria Capitalei şi Primăria Sector 2 pune 30 de milioane de lei.”, afirmă Nicușor Dan.
Banii au fost virați, iar constructorul a revenit pe șantier cu o promisiune. Până la începerea școlii se va circula din nou pe 2 benzi.
Cristian Hiver, director general al TCMB: Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situația rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului.
Însă va mai dura până când traversarea intersecției se va face pe pasajul propriu-zis. Abia acum a fost demarată procedura de achiziție a structurii metalice.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: