28 / 01 / 2022


Au fost analizate 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din UK. Un singur caz în România

Ministerul Sănătății anunță că în România au fost analizate până în prezent 76 de probe pentru identificarea noii tulpini de coronavirus…

De redactia , in Actualitate , at 21/01/2021

Ministerul Sănătății anunță că în România au fost analizate până în prezent 76 de probe pentru identificarea noii tulpini de coronavirus provenită din Marea Britanie, care ar fi mult mai contagioasă. În țara noastră a fost depistat doar un caz cu varianta din UK, au precizat reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

„Până la data de 17.01.2021 au fost raportate 76 secvențieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare”, se arată în informare.
În România, noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș în primele zile ale anului. Au fost recoltate probe care au fost analizate și a fost confirmată infectarea cu această tulpină.
Femeia a avut simptome ușoare și nu a fost internată în spital. Femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP a demarat o anchetă epidemiologică. 

OMS: “Varianta britanică de coronavirus, prezentă în cel puțin 60 de țări și teritorii”
Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume și era prezentă săptămâna trecută în 60 de țări și teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie, a declarat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres. 
Varianta britanică raportată OMS la jumătatea lunii decembrie este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul inițial și este prezentă în cele șase zone geografice ale OMS, în timp ce varianta sud-africană este prezentă doar în patru dintre acestea, a subliniat OMS fără preciza în care dintre ele.
„În prezent, există puține informații disponibile pentru a se putea ști dacă transmisibilitatea sau severitatea sunt modificate de aceste noi variante”, a notat agenția ONU, subliniind însă că unele dintre caracteristicile genetice similare necesită studii mai aprofundate.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: