27 / 01 / 2022


Ați crezut că va dispărea șpaga din spitale dacă le dați mii de euro?

Salariile cadrelor medicale, fie ele medici sau asistente, au crescut considerabil la mii de euro în multe din cazuri. Ele…

De redactia , in Actualitate , at 28/12/2020

Salariile cadrelor medicale, fie ele medici sau asistente, au crescut considerabil la mii de euro în multe din cazuri. Ele au ajuns la nivelul celor din Europa, în condițiile în care decalajul față de restul românilor i-a transformat într-o clasă politică privilegiată.

Această salarizare s-a făcut presupunându-se că dacă medicii vor avea salarii bune atunci se va face mai multă treabă și nu se va mai cere șpagă, că spitalele vor fi bine îngrijite și oamenii se duc acolo să se facă bine și nu să se îmbolnăvească.

Situația nu este însă așa, iar actul medical este în general condiționat financiar. Mulți dintre români nu își permit să ofere aceste șpăgi și atunci sunt tratați necorespunzător sau deloc, de multe ori dectorul ajunge să se raporteze la ei ca la niște animale. E greu să spui acest lucru, dar dacă nu îl spunem nimic nu se va corecta.

Ce a reușit să facă creșterea mare de salarii: a crescut aroganța cadrelor medicale și a crescut dimensiunea șpăgii. Acum nu te mai tratezi pe zeci de lei sau sute de lei. Acum șpăgile au crescut și nimeni nu se mai uită la bani puțini.

Oamenii mor în spitale și nu se spune adevărul: nu doar cei care conduc politic poartă vina ci tot sistemul medical format din doctori, asistente, infirmiere și care este complice în mod voit cu factorul politic: ei delapidează împreună pe români. Spitalele mizere sunt și vina lor, căci nu poți să lucrezi în aceste condiții.

Vedem săptămânal doctori arestați sau puși sub acuzare. Problema este una gravă și românii mor căci boala sistemului este mare. Cei mai în vârstă infectează pe cei mai tineri cu această boală : de ce să trăiești cu mii de euro când poți avea zeci de mii de euro… și da,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: