15 / 08 / 2022


Atenție! Temperaturi de peste 35 de grade Celsius, pe litoral

Canicula pune stăpânire pe județul Constanța! Pentru acest sfârșit de săptămână, specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea ne-au…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 03/07/2022

Canicula pune stăpânire pe județul Constanța! Pentru acest sfârșit de săptămână, specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea ne-au transmis faptul că disconfortul termic va fi accentuat, fiind înregistrate temperaturi ce vor depăși 35 de grade Celsius, la umbră.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în partea continentală. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși, local, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 35 de grade, mai scăzute pe litoral și în deltă, unde vor fi între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, dar se va menține călduroasă în partea continentală, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 34 de grade, mai scăzute pe litoral și în deltă (25 și 29 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 21 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua.

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, iar disconfort termic se va menține ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 34 de grade, mai scăzute pe litoral (26 și 29 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua.

Iată recomandările medicilor!

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, cadrele medicale recomandă populaţiei să asculte sfaturile şi să evite, pe cât posibil,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: