27 / 01 / 2022


Atac pe aeroportul din Yemen / 13 victime | .News

sursa: igs.org Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un atac pe aeroportul din cel de-al doilea oraș din Yemen,…

De redactia , in Actualitate , at 31/12/2020

sursa: igs.org
Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un atac pe aeroportul din cel de-al doilea oraș din Yemen, Aden, în momentul în care noul guvern a sosit din Arabia Saudită, spun surse de securitate și medici, citate de BBC.
A existat cel puțin o explozie în timp ce miniștrii se pregăteau să debarce. Premierul Maeen Abdulmalik Saeed a spus că el și cabinetul său sunt „bine”.
Ministrul informațiilor Moammer al-Eryani a acuzat mișcarea rebelă Houthi de efectuarea a ceea ce el a numit un „act terorist laș”.
Yemenul a fost devastat de un conflict care a escaladat în 2015, când o coaliție de state arabe conduse de Arabia Saudită a lansat o operațiune militară pentru a-i învinge pe houthi și a restabili domnia președintelui Abdrabbuh Mansour Hadi.
Luptele s-ar fi lăsat peste 110.000 de morți; a declanșat cel mai grav dezastru umanitar din lume, cu milioane de oameni în pragul foametei lăsând țara și mai vulnerabilă la pandemia Covid-19.
Imaginile video ale incidentului de miercuri au arătat că a existat o explozie mare în timp ce pasagerii au început să părăsească avionul care zburase noul cabinet spre Aden.
O mulțime care se adunase pe asfalt pentru a-i întâmpina pe miniștri a fugit în timp ce fumul gros ieșea din terminalul aeroportului.  Un corespondent al agenției de știri AFP a raportat că a audiat cel puțîn două explozii în total, la fel ca și ministrul pentru cooperare internațională Najeeb al-Awj.
Cauza nu este clară, dar o sursă de securitate a declarat pentru agenția de presă Reuters că trei obuze de mortar au aterizat pe terminal.
Între timp, postul de televiziune saudit Al-Hadath a difuzat un videoclip despre care se spune că arăta o rachetă care lovea asfaltul și exploda.
În august 2019,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: