28 / 01 / 2022


Asociația fotbaliștilor îl susține pe Marius Șumudică în scandalul de xenofobie declanșat în Turcia | .News

Marius Sumudica (wikimedia) „Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului…

De redactia , in Actualitate , at 12/01/2021

Marius Sumudica (wikimedia)
„Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Șumudică care recent și-a încheiat contractul cu Gazișehir Gaziantep FK din Turcia” – se arată într-un comunicat publicat marți de AFAN.
„Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea și mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depășit cu mult granițele unor comentarii/opinii decente.”, mai spune asociația.
Reprezentanții AFAN spun că își manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care jurnalistul turc a găsit de cuviință să facă aprecieri la adresa lui Marius Șumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist și arbitru.
„Nu există nicio justificare pentru termenii și calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil așa cum este Aspor.” consideră AFAN, care solicită postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice lui Marius Șumudica și le recomandă acestora să-și aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii.
Tot cei de la AFAN solicită o reacție fermă din partea autorităților turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colțescu, potrivit Mediafax.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: