26 / 02 / 2024


Așa-zișii pacificatori ruși de la Nistru blochează accesul misiunilor diplomatice în regiune

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2024

Separatiștii de la Tiraspol și așa-zișii pacificatorii ruși de la Nistru blochează din nou libera circulație în zona cu regim sporit de securitate. 
Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) a reclamat, în cadrul ședinței de astăzi desfășurate la Tighina, noi cazuri de stopare a autoturismelor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.
„S-a atras atenția că superiorii posturilor și șeful statului-major întrunit, delegați de Federația Rusă în Forțele Mixte de Menținere a Păcii, își încalcă atribuțiile atunci când admit asemenea situații. Reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control, participanți la discuție, au menționat că cerințe neîntemeiate de îngrădire a circulației au fost aplicate și în privința lor. Delegația Republicii Moldova a subliniat caracterul provocator al încălcărilor semnalate și a avertizat asupra consecințelor ce pot surveni, dacă nu se va renunța la abuzuri”, se arată într-un comunicat de presă al CUC.
În cadrul aceleiași ședințe, Misiunea OSCE în R. Moldova a informat că echipele sale de monitorizare au realizat, pe parcursul lunii ianuarie, 24 de deplasări pe teren, în cadrul cărora a constatat „noi porțiuni de parapet metalic de-a lungul drumului ce separă localitățile Tighina și Varnița, precum și prezența blocurilor de beton în același perimetru”.
Delegația Republicii Moldova în CUC a solicitat repetat pretinsei administrații de la Tiraspol să elimine posturile de control ilegale din Zona de Securitate, însă propunerile delegației Chișinăului au fost respinse de exponenții regimului separatist.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *