15 / 06 / 2024


Armata israeliană a declarat stare de război

By redactia , in Internațional , at 27/10/2023

Armata israeliană a declarat stare de război
Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană, informează agerpres.ro.
„Forţele de apărare israeliene declară starea de pregătire pentru război”, a precizat armata (Israel Defense Forces, IDF) într-un comunicat citat de agenţia israeliană de presă TPS.
„Au avut loc tiruri de rachete pe scară largă spre teritoriul israelian din Gaza, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian prin diverse puncte de intrare. Locuitorii din sudul şi centrul ţării trebuie să se afle în imediata apropiere a zonelor protejate, iar cei de la periferia Gaza trebuie să rămână într-un spaţiu securizat”, recomandă ministerul.
Cabinetul de securitate se va reuni la ora 13.00, după ce sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30, a avut loc o evaluare a situaţiei.
„Hamas este entitatea conducătoare în Fâşia Gaza, responsabilă pentru acest atac şi va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente”, a comunicat IDF.
CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali timișoreni au aplicat sancțiuni în valoare de 239.000 lei, pe linie de disciplina în construcții și afișaj stradal
Rafalele de rachete au lovit sudul şi centrul Israelului, ucigând un locuitor, în timp ce cel puţin alţi 16 au primit îngrijiri medicale. Conform relatărilor iniţiale, rachetele arabe au lovit oraşe şi comunităţi, inclusiv Tel Aviv, provocând şi pagube materiale.
Sirenele de raid aerian au fost activate în Ierusalim la ora 8:15 şi din nou la ora 8:55, în timp ce rezidenţii căutau adăpost împotriva rachetelor care se apropiau.
Explozii ale sistemului israelian de apărare antirachetă Iron Dome au fost auzite în zona Ierusalimului, în timp ce rachetele Hamas erau interceptate.
Foto: Profimedia Images

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *