23 / 04 / 2024


Aprofundarea parteneriatului dintre R. Moldova și SUA, discutată la München

By redactia , in Actualitate Internațional , at 17/02/2024

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a avut vineri, 16 februarie, la München, o întrevedere cu asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice al SUA, James O’Brien.
Părțile au discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova în avansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană, situația de securitate din regiune și sprijinul SUA pentru modernizarea R. Moldova.
„De comun acord, am apreciat nivelul avansat al relațiilor bilaterale și am discutat despre importanța reuniunii Dialogului Strategic pentru aprofundarea parteneriatului R. Moldova-SUA, care va avea loc în primăvara anului curent, la Washington”, a subliniat Mihai Popșoi.
Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru sprijinul pe care SUA l-a oferit Republicii Moldova.
La rândul său, oficialul american a apreciat reformele implementate de autoritățile Republicii Moldova și a asigurat „sprijinul în parcursul european”.
Menționăm că, în perioada 16-18 februarie, ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Mihai Popșoi participă la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *