16 / 09 / 2021


Aplicațiile Tik Tok și We Chat vor fi interzise în SUA începând de duminică | .News

Tik Tok / sursa: flickr Aplicațiile Tik Tok și We Chat au fost interzise în Statele Unite. Din 20 septembrie…

De redactia , in Actualitate , at 19/09/2020

Tik Tok / sursa: flickr
Aplicațiile Tik Tok și We Chat au fost interzise în Statele Unite. Din 20 septembrie acestea nu vor mai putea fi descărcate de americani- a anunțat administrația Donald Trump. Motivul- rețeaua ar colabora cu serviciile de spionaj din China. La rândul său, guvernul de la Beijing a anunțat represalii împotriva Washingtonului- scrie Reuters. 
Cei care folosesc aceste aplicații deja o pot face în continuare, însă nu vor mai primi actualizări. Tik Tok și We Chat vor fi de găsit în continuare în magazinele de aplicații din străinătate.
Compania ByteDance care deține Tik Tok a contestat decizia lui Trump de a interzice aplicația la un tribunal federal din Washington.
Guvernul chinez a anunţat sâmbătă că introduce un mecanism care îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, o măsură văzută în mare parte ca represalii împotriva SUA.
Însă decizia menţionează la modul general o serie de acţiuni prin care companiile care vor figura pe o viitoare „listă de entităţi non-fiabile” devin pasibile de amenzi şi riscă să li se restricţioneze activităţile sau aducerea de materiale şi personal în China.
Lista va cuprinde companii ale căror activităţi „aduc atingere suveranităţii naţionale a Chinei şi intereselor sale în materie de securitate şi dezvoltare” sau care încalcă „regulile economice şi comerciale internaţional acceptate”, conform ministerului.
Cu o sută de milioane de utilizatori lunar în Statele Unite, TikTok e popular în special în rândul tinerilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: