14 / 06 / 2021


Anunțul premierului Cîțu despre deschiderea școlilor: ”Să nu uităm că, încă, în România există o pandemie”

Într-un interviu de la Europa FM, întrebat despre deschiderea școlilor din 8 februarie, premierul Florin Cîțu a confirmat că decizia finală…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 25/01/2021

Într-un interviu de la Europa FM, întrebat despre deschiderea școlilor din 8 februarie, premierul Florin Cîțu a confirmat că decizia finală va fi luată abia în 2 februarie. Astfel, dacă situația epidemiologică rămâne neschimbată, elevii se vor reîntoarce în bănci în prima zi a celui de-al doilea semestru al anului școlar. 

Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important, pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a subliniat Cîțu.

Citește și: Decizia finală: se deschid școlile din 8 februarie. Ce spune președintele

Premierul a mai adăugat că se dorește și repornirea economiei, însă mereu se va lua în considerare evoluția pandemiei. Din acest motiv este importantă vaccinare, dar și respectarea restricțiilor și a măsurilor de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2. 

Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a declarat Cîţu.

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: