22 / 06 / 2021


Anunțul lui Dodon despre vaccinul rusesc Sputnik-V

Republica Moldova ar fi înregistrat oficial Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, președintele…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/03/2021

Republica Moldova ar fi înregistrat oficial Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, președintele PSRM, care a subliniat că livrările preparatului în Republica Moldova vor începe „foarte curând”.
În acest sens, liderul socialiștilor și-a exprimat „sincera recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi”. „Acum câteva minute, în Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Coronavirusului, Sputnik-V. Livrările preparatului în Moldova vor începe foarte curând! Locuitorii țării noastre vor obține acces la vaccinul care este folosit în aproximativ 40 de țări ale lumii, inclusiv europene și este considerat de către experți sigur și cu o eficiență înaltă”, a declarat Igor Dodon.
Totodată, liderul PSRM susține că „înregistrarea cu succes” a vaccinului a avut loc „în pofida încercărilor aparatului președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru”.
Ulterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din R. Moldova a precizat că astăzi s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitere a Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor post-autorizare privind siguranța și eficacitatea. „Prin urmare, s-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)”, a mai menționat instituția.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: