26 / 05 / 2024


Ansamblul „Hecenii” din R. Moldova, care a făcut furori la „Românii au talent”, va avea o sală nouă pentru repetiții

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/04/2024

Guvernul de la Chișinău va aloca 1,3 milioane de lei pentru renovarea sălii în care se antrenează membrii ansamblului de dansuri populare „Hecenii” din Republica Moldova, care au făcut recent furori la „Românii au talent”. 
Astfel, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, i-a solicitat astăzi, 10 aprilie, ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, să prezinte proiectul unei hotărâri de Guvern în acest sens.
„Toți suntem mândri de felul în care tinerii de la Heciul Nou ne-au dus faima la „Românii au talent”. În același timp, când colegii noștri de la Sângerei au fost și au văzut în ce condiții se antrenează, s-a descoperit că ei au nevoie să-i ajutăm. Înțeleg că acolo este nevoie de o reparație de aproximativ 1,3 milioane de lei. Vă rog să pregătiți hotărârea de Guvern prin care vom aloca urgent acești bani din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Dorin Recean în cadrul ședinței Guvernului de la Chișinău.
Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova i-a solicitat și ministrului Culturii, Sergiu Prodan, ca la rectificarea bugetară, „să avem în vedere acest ansamblu pentru finanțare”.
Menționăm că decizia autorităților de la Chișinău a venit cu după ce ansamblul de dansuri populare din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a făcut senzație pe scena de la „Românii au talent”, fiind primul grup care a luat un „Golden Buzz” în toată istoria concursului.
Ansamblul „Hecenii” a fost creat acum mai bine de un deceniu, însă administrația publică locală a decis la un moment dat că nu mai are nevoie de el. Atunci, conducătorul grupului, Dionisie Cobîlaş, s-a încăpățânat să învețe pe bază de voluntariat copiii din Heciul Nou să danseze.
Tinerii dansatori își doresc să câștige concursul „Românii au talent” pentru a putea amenaja în localitate o sală de dans modernă, echipată cu bare pentru dansul clasic,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *