27 / 05 / 2022


Anisie: 106 cadre didactice sunt spitalizate în acest moment; Să fim împreună! | .News

Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie) Ministrul Educatiei, Monica Anisie a susținut o conferință de presă în care a făcut…

De redactia , in Actualitate , at 13/09/2020

Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie)
Ministrul Educatiei, Monica Anisie a susținut o conferință de presă în care a făcut o radiografie a sistemului de învățămănt, cu o zi înainte de începerea școlilor.
Aceasta a anunțat că 106 cadre didactice sunt în spital și 91 în concediu medical, în vreme ce un număr de 293 de profesori sunt carantinați, dar își pot desfășura activitatea în mod online.
Monica Anisie a mai spus că 96.312 profesori au urmat peste vară programe de formare pentru învățământ online.
Sunt 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

Astfel, potrivit ministrului Educației, La momentul acesta, în conformitate cu deciziile comitetelor de urgență, sunt 12.423 unități care funcționează scenariu verde. În toată țara, 12.423 unităţi pot funcţiona în scenariul verde, 4.915 sunt în scenariul galben şi 262 de școli sunt în scenariul roşu.

Ministrul educației a făcut un apel public înainte de începerea școlii, prevăzută pentru luni, 14 septembrie: „Ne aflăm într-o situație dificilă, să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală”, a îndemnat ministrul educației, precizând că atât profesorii, cât și elevii își doresc să revină la clasă. „Să încetăm să politizăm educația”, a cerut Monica Anisie, în condițiile în care mai multe voci politice i-au cerut demisia.
Ea a arătat că este nevoie de responsabilitatea tuturor și este nevoie „să fim împreună”. Numai așa, spune ministrul, se poate face educație și vom reuși să avem copiii în siguranță în spațiul școlii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: