19 / 09 / 2021


Animalele crescute la fermele UE produc mai multe emisii decât toate mașinile și furgonetele la un loc

Animalele crescute la fermele din Uniunea Europeană produc, anual, mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și…

De redactia , in Internațional , at 27/09/2020

Animalele crescute la fermele din Uniunea Europeană produc, anual, mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și furgonetele din statele membre, dacă se ia în considerare impactul hranei lor, scrie The Guardian.

Potrivit raportului realizat de Greenpeace în 2018, animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an, în principal prin metanul pe care îl eliberează, în timp ce autovehiculele au produs 656 milione tone de dioxid de carbon. Însă, dacă se calculează emisiile indirecte, atunci emisiile anuale produse de animale sunt echivalente cu 704 milioane de tone de dioxid de carbon. 

În perioada 2007 – 2018, producția de carne și lactate, la nivelul UE, a crescut cu 9,5% ceea ce a dus la o creștere anuală a emisiilor cu 6%, adică aproximativ 39 de tone de dioxid de carbon, echivalentul a 8,4 milioane de mașini noi, în trafic.

Odată cu creșterea producției de carne și produse lactate în Europa, în ultimul deceniu, agricultura a devenit o sursă mult mai mare de emisii, însă, la nivelul guvernelor, inițiativele de reducere a impactului alimentelor și agriculturii asupra climei au rămas în urmă.

Sursa: Digi24

Comunicat. Liberalii acuzați de fraudă în VranceaÎntr-un comunicat remis redacției PSD, acuză PNL că ar fi realizat deja o fraudă electorală în comuna Măicănești din Vrancea. Se pare că o ștampilă a fost deja utilizată: „⚠️ALERTĂ ! ⚠️ Prefectul de Vrancea, suspect de fraudă electorală! Ștampilele cu mențiunea votat predate de Prefectura Vrancea la o secție de votare din comuna Maicanesti
Peste 4 milioane de români nu au acces la canalizare și apă potabilăSituația este cu adevărat îngrijorătoare: peste 4 milioane de români nu au acces la condiții minime de sănătate publică: apă potabilă din surse controlate și tratate și canalizare publică.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: