13 / 07 / 2024


ANI a sesizat Parchetul General – Sunt vizați Costel Alexe, șeful CJ Iași, și Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 17/11/2023

ANI anunță că a sesizat Parchetul General în cazul fostului ministru Costel Alexe, actual președintele al Consiliului Județean Iași, pe care îl acuză de fals în declarații. Parchetul a fost sesizat și în cazul lui Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, acuzat de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Aceeași măsură a fost luată de ANI și în cazul a doi primari de comună.

Agenția Națională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 4 aleși locali, după cum urmează:

ALEXE COSTEL, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor (în perioada 04 noiembrie 2019 – 05 noiembrie 2020) și actual Președinte al C.J Iași

SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ALEXE COSTEL, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal.

Persoana evaluată nu a declarat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, împrumutul în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator.

ANTAL ÁRPÁD ANDRÁS, Primar al Mun. Sfântu Gheorghe, Jud. Covasna

SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ANTAL ÁRPÁD ANDRÁS a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoana evaluată a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spațiul comercial deținut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat.

LAZĂR PAUL-IULIAN, Primar al Com. Muntenii de Jos, Jud. Vaslui

SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către LAZĂR PAUL-IULIAN a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

În calitate de primar, persoana evaluată a inițiat și promovat un Proiect de Hotărâre prin care s-a propus reprezentantul C.L al comunei Muntenii de Jos în Adunarea generală a acționarilor a unei societăți la care Consiliul local deține calitatea de acționar – proiect adoptat la data de 20 ianuarie 2021, în forma propusă de inițiator.

În calitate de reprezentant al C.L în A.G.A a societății la care Consiliul local deține calitatea de acționar,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *