22 / 06 / 2021


Andrei Hangan(AUR): Rusia să critice mai puțin SUA și să își vadă de trupele de ocupație din Basarabia

Diplomația rusă a criticat recomandările date de ambasadorul SUA din Republica Moldova cu privire la soluționarea crizei politice în care…

De redactia , in Actualitate , at 18/03/2021

Diplomația rusă a criticat recomandările date de ambasadorul SUA din Republica Moldova cu privire la soluționarea crizei politice în care se află statul situat la est de Prut.

De altfel tensiunile dintre cele două mari puteri mondiale încep să iasă la iveală și Rusia chiar și-a retras spre consultări ambasadorul trimis în misiune.

Contactat de redacția 60m.ro senatorul Alianței pentru Unirea Românilor, domnul Andrei Hangan, a declarat că:

„Rusia cere altora să nu se dea cu părerea cu privire la situația politică din Republica Moldova, Basarabia cum îi spunem noi, însă în estul republicii se află trupe de ocupație.

De ce? Deoarece Rusia a pierdut președinția și are interesul ca dincolo de Prut situația politică să fie tensionată, banii de la Uniunea Europeană să nu vină, iar situația să meargă din prost în mai prost.

Sigur că atitudinea Rusiei este una ironică deoarece nu se poate da cu părerea cu privire la intervenția unui alt stat în politica internă a Republicii Moldova până ce nu își retrage trupele militare staționate ilegal în regiunea transnistreană.

De asemenea să vorbești de implicarea altor state în politica internă din Basarabia, în condițiile în care Rusia a ocupat acum câțiva ani peninsula Crimeea, arată un tupeu fără de margini”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: