18 / 06 / 2021


Analist politic, despre declararea stării de urgență în R. Moldova: Scenariul lui Dodon pentru a contracara dizolvarea Parlamentului

Analistul politic Nicolae Negru consideră că Hotărârea Guvernului interimar prin care s-a propus declararea stării de urgență în R. Moldova…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 31/03/2021

Analistul politic Nicolae Negru consideră că Hotărârea Guvernului interimar prin care s-a propus declararea stării de urgență în R. Moldova reprezintă scenariul lui Dodon pentru a contracara dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.
„Este evident că e un scenariu elaborat de socialiști, de Dodon pentru a contracara o eventuală dizolvare a Parlamentului de către președintele Maia Sandu. Dacă ne amintim, Maia Sandu, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate recomanda introducerea stării de urgență, recomanda o pauză de vreo două săptămâni, dar socialiștii și Parlamentul s-au opus . Acum, când PSRM are nevoie, imediat Guvernul a venit în ajutor, ceea ce confirmă spusele noastre anterioare că socialiștii controlează în totalitate Guvernul Ciocoi. Ei nu vor să piardă, prin dizolvarea Parlamentului, prin alegeri, controlul asupra Executivului”, a explicat Nicolae Negru pentru deschide.md.
Amintim că în această seară, Guvernul interimar de la Chișinău a solicitat Parlamentului să instituie stare de urgență, în contextul situației pandemice grave din Republica Moldova.
Se întâmplă, după ce la amiază, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a atenționat opinia publică asupra faptului că majoritatea parlamentară formată din deputații socialiști și cei ai Partidului Șor ar planifica să voteze pentru instituirea stării de urgență la ședința următoare a Parlamentului pentru a zădărnici intenția președintelui Maia Sandu privind dizolvarea Legislativului. Asta în condițiile în care legislația prevede că Parlamentul nu poate fi dizolvat în timpul stării de urgență.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: