18 / 06 / 2021


Analist de la Chișinău: Rusia nu îl susține pe Dodon la alegerile parlamentare

Moscova nu mai pare interesată de scorul PSRM și PCRM la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Declarația a fost făcută…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/06/2021

Moscova nu mai pare interesată de scorul PSRM și PCRM la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău, care a remarcat anumite schimbări în atitudinea Kremlinului față de Igor Dodon, liderul PSRM. 
Potrivit sursei, în această campanie electorală, președintele Rusiei nu-i mai îndeamnă pe alegătorii din R. Moldova să-l voteze pe Dodon şi PSRM.
„Moscova tace de data aceasta. Deşi mai lansează din când în când reproşuri la adresa SUA și UE, acuzându-le de imixtiune în procesul electoral din R. Moldova, ea nu pare interesată prea tare de scorul PSRM şi PCRM, care au preluat mesajul antioccidental, „angajându-se să nu dea ţara pe mâna străinilor”. Ea nu promite să ne împrumute bani, să le dea agricultorilor motorină, ca data trecută, şi – cel mai important! – Putin nu îi mai îndeamnă pe alegătorii noştri să-l voteze pe Dodon şi partidul său, care, spunea el data trecută, a făcut mult pentru relaţiile moldo-ruse„, a subliniat Nicolae Negru pentru Ziarul Național.
Totodată, editorialistul a observat anumite schimbări în atitudinea Kremlinului faţă de „partenerul strategic” moldav. „S-a văzut şi în istoria cu vaccinurile. Ceva nu a mers cum planificase Dodon. El a obţinut mult mai puține doze decât anunţase. O întâlnire cu Putin, ca pe vremuri, nu i-ar strica liderului PSRM, dar maximum ce a obţinut el în ultima vreme e să fie primit de Kozak. S-o fi supărat Putin că alegătorii moldoveni au preferat-o pe Maia Sandu, în pofida îndemnurilor sale? S-a supărat pe Dodon că l-a făcut de ruşine?„, se mai întreabă analistul politic.
Nicolae Negru a mai afirmat că ipoteza lansată de analiştii Dan Dungaciu şi Vladimir Socor, potrivit căreia Moscova nu ar fi interesată ca socialiștii și comuniștii să câştige toată puterea în R. Moldova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: