18 / 06 / 2021


Analist de la Chișinău: România, singurul stat pe care se poate baza Republica Moldova

România este singurul stat pe care se poate baza Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Ion…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2021

România este singurul stat pe care se poate baza Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Ion Tăbârță, analist politic de la Chișinău.Potrivit sursei, inclusiv sprijinul oferit de Guvernul de la București pentru agricultorii din Republica Moldova, care vor primi 6000 de tone de motorină, după ce au fost afectați de seceta de anul trecut, este foarte important și substanțial,
„Acest ajutor pentru Republica Moldova înseamnă foarte mult. Trecând peste aspectele concrete ale acestui ajutor, trebuie să spunem răspicat că România este principalul stat pe care Republica Moldova poate miza și orice alt tip de dezbateri, tentative de a minimiza rolul României pentru Republica Moldova, au aspect politic și ideologic, și nicidecum nu au un substrat real a relației bilaterale moldo-române. România rămâne pentru Republica Moldova, în mod special pentru cetățenii săi, acel stat pe care se poate miza, indiferent care este natura politică a acestor relații”, a declarat Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău.
Amintim că Guvernul României a aprobat acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă, care vor beneficia de 6000 de tone de motorină. S-a întâmplat după ce la sfârșitul anului trecut, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o promisiune în acest sens.
Mai mult, noul pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova include și furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și alte obiective.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: