15 / 10 / 2021


Analist de la Chișinău, despre discursul Maiei Sandu la ONU: „Nu a adăugat nimic nou la problema transnistreană”

Discursul președintelui R. Moldova la ONU se înscrie într-o poziție enigmatică a Chișinăului de a nu supăra Moscova. De această…

De redactia , in Opinii , at 24/09/2021

Discursul președintelui R. Moldova la ONU se înscrie într-o poziție enigmatică a Chișinăului de a nu supăra Moscova. De această părere este analistul politic Nicolae Negru, care a specificat că „în partea despre problematica transnistreană, șefa statului ar fi putut fi mai tranșantă în raport cu Federația Rusă”
Totuși, editorialistul s-a arătat satisfăcut de mesajul transmis de Maia Sandu, deși consideră că „au lipsit anumite accente”.
„Nu a adăugat nimic nou la problema transnistreană, de exemplu. Mi se pare că dacă a ajuns președintele Republicii Moldova la tribuna ONU, nu putea să nu se refere la rezoluția ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Maia Sandu a evitat să pronunțe cuvântul Rusia. Rusia este cea care menține trupele pe teritoriul Republicii Moldova. Rusia nu s-a comportat în conformitate cu regulile stabilite de dreptul internațional în relațiile dintre state. Cred că era o ocazie, doamna președinte a ratat această ocazie de a fi mult mai specifică, mai concretă, ca statele reprezentate la ONU să înțeleagă ce se întâmplă în Republica Moldova (…) Asta cred că a lipsit din discurs, în rest a fost un discurs care ne reprezintă”, a declarat Nicolae Negru pentru Radio Chișinău.
Amintim că, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a ținut un discurs, miercuri, 22 septembrie, în fața Adunării Generale a ONU. În cadrul intervenției sale, șeful statului a menționat că „problema regiunii transnistrene reprezintă unul din pericolele securității internaționale și a cerut sprijinul comunității internaționale privind retragerea munițiilor de la Cobasna”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: