14 / 06 / 2021


Analist: Actualul Parlament a devenit un instrument de sugrumare a statului Republica Moldova

Parlamentul de la Chișinău a devenit un instrument de sugrumare a statului Republica Moldova. De această părere este analistul Vladimir…

De redactia , in Opinii , at 27/01/2021

Parlamentul de la Chișinău a devenit un instrument de sugrumare a statului Republica Moldova. De această părere este analistul Vladimir Socor, care a subliniat că actualul Legislativ trebuie dizolvat, iar alegerile anticipate trebuie organizate cât mai curând. 
„Tactica Partidului Socialiștilor și a Partidului „Șor”, și a oamenilor lui Plahotniuc este aceea de a tărăgăna cât mai mult actualul parlament cu un guvern, eventual, provizoriu sau temporar pentru a garanta locurile în parlament ale acestor partide și cu speranța că ratingul dnei Maia Sandu va scădea între timp, ca urmare a dezamăgirii electoratului. Aceasta este tactica evidentă a forțelor pro-ruse și plutocratice. Și acest nod gordian trebuie tăiat, parlamentul acesta trebuie dizolvat, alegerile anticipate trebuie ținute cât mai curând, fără nicio tărăgănare, iar dna Maia Sandu nu trebuie să intre în tocmeli și pertractări cu actualii lideri de partide”, a concretizat sursa.
Vladimir Socor a mai adăugat că speră ca președintele Maia Sandu nici de acum în colo să nu intre în asemenea tocmeli și să nu repete greșelile altor politicieni cu ambiții reformatoare din R. Moldova. „Dumneaei nu a făcut acest lucru, sper că nu-l va face, pentru că dumneaei nu trebuie să repete greșeala pe care au făcut-o anterior alți politicieni cu ambiții reformatoare, printre aceștia și Vlad Filat. Și anume, acești lideri potențiali ai reformelor s-au coborât la nivelul politicienilor ordinari, negociind cu ei pentru guverne de coaliție, pentru împărțirea puterii, pentru tot felul de compromisuri într-un parlament în care era foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să formezi majorități. Dna Maia Sandu trebuie să se ridice deasupra celorlalți politicieni, nu trebuie să intre în pertractări cu ei ca să nu fie percepută de către alegători ca fiind pur și simplu alt politician, încă un politician”, a remarcat analistul.
Totodată, sursa a menționat că partidele pro-ruse,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: