23 / 06 / 2021


ANAF a pus ochii pe banii din conturile goale ale HORECA

De parcă nu ar fi suficient că Guvernul Cîțu le pune tot felul de piedici celor din HORECA, a intrat…

De redactia , in Actualitate , at 09/03/2021

De parcă nu ar fi suficient că Guvernul Cîțu le pune tot felul de piedici celor din HORECA, a intrat în horă și ANAF-ul, care a trimis peste 130 de mii de somaţii de plată şi a blocat peste 43 de mii de conturi bancare.

Principalele sectoare vizate sunt hotelurile şi restaurantele, care s-au trezit cu popriri pe conturi pentru că nu şi-au plătit dările la stat, potrivit datelor din piaţă. ANAF a blocat peste 42 de mii de conturi bancare în luna ianuarie, cu 21% mai multe față de aceeași perioada a anului trecut.

„Toată aceste firme sunt afectate puternic în momentul în care ei nu au concediat salariații atunci plățile de salarii s-au făcut, taxele și impozitele curg. E o problema pentru aceste firme. Ne place sau nu acesta este rolul acestei instituții trebuie să colecteze taxele și impozitele pe care le datorează contribuabilul către stat”, a precizat Adrian Bența, consultant fiscal.

Pe de altă parte, antreprenorii din sectorul HORECA se simt nedreptățiți și sustin că autorităților „li s-a pus” pe patronii de hoteluri și restaurante.

„Tu nu poți să spui că poți să eșalonezi și în același timp să pui popriri. Nu merge. Nu are cum. Lor li s-au pus pata pe HoReCa, cred eu. Nu mai sunt vouchere de vacanță, măsuri de esaloanre nu respectă, măsură 2 întârzie”, se plâng proprietarii din industria HoReCa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: