21 / 05 / 2022


Americanii n-au votat doar președintele: Unele state au votat legalizarea marijuanei sau limitarea protecției avortului | .News

Avortul (sursa foto: Needpix.com) Alegătorii unor state au decis mai mult decât doar cine va sta la Casa Albă. Statele…

De redactia , in Actualitate , at 04/11/2020

Avortul (sursa foto: Needpix.com)
Alegătorii unor state au decis mai mult decât doar cine va sta la Casa Albă. Statele au cântărit mai multe probleme diferite în aceste alegeri, cum ar fi dacă legalizează marijuana, limitează accesul la avort, reformează votul și multe altele, potrivit CNN. 
În Arizona, New Jersey și Dakota de Sud s-a votat și pentru legalizarea marijuanei recreaționale. Alegătorii au aprobat măsuri de vot pentru legalizarea marijuanei recreaționale în Arizona și New Jersey, și atât pentru recreere, cât și pentru uz medical în Dakota de Sud.
Dakota de Sud va fi primul stat care a aprobat măsuri medicale și recreative pentru marijuana în același timp.
Rezultatele nu au fost încă stabilite pentru referendumul din Montana privind marijuana recreațională și legalizarea marijuanei medicale în Mississippi.
Inițiativele ar fi doar primul pas în acest proces, a declarat John Hudak, director adjunct la Brookings Institution, specializat în politica de stat și federală privind marijuana.
După ce alegătorii au aprobat măsurile, a spus el, legislativele statului ar trebui în mod normal să înființeze structuri de reglementare în fiecare stat. În prezent, 11 state au legalizat consumul complet de marijuana pentru adulți.
În Louisiana, a fost aprobată restricționarea protecției avortului
Alegătorii din Louisiana au aprobat propunerea de modificare cu 62% până la 38%, conform proiecțiilor CNN. amendamentul votat ar împiedica instanțele de stat să declare neconstituționale restricțiile privind avortul la nivel de stat.
Statul nu este primul care și-a modificat constituția în acest fel – Alabama și Virginia de Vest au făcut acest lucru în 2018, la fel ca Tennessee în 2014.
Măsura din Louisiana a marcat o altă încercare a statului de a restricționa avortul. Curtea Supremă a SUA a respins în iunie o restricție din Louisiana care interzicea medicilor să efectueze procedura,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: