17 / 04 / 2024


Ambasadorul României la Chișinău și Maia Sandu, discuții privind Strategia de Securitate a R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/10/2023

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a participat la joi, 26 octombrie, la discuțiile privind Strategia de Securitate a Republicii Moldova, inițiate de președintele Maia Sandu. 
Potrivit diplomatului, discuțiile ce au vizat proiectul acestei strategii au fost „constructive și pozitive”.
„România, împreună cu partenerii de dezvoltare ai R. Moldova, este alături de forțele pro-europene de la Chișinău și susține eforturile consecvente de dezvoltare pe toate palierele. Asigurarea eficienta a securității, în fața riscurilor generate de factori externi, este esențială pentru unui trai mai bun, dezvoltarea economică, consolidarea unui climat investițional atractiv si pentru dezvoltarea societății în general”, a mai subliniat Cristian-Leon Țurcanu.
El a mai remarcat că asigurarea securității naționale este o precondiție pentru o societate modernă și europeană, prosperă și educată, pentru un viitor pașnic al generațiilor viitoare.
„Cooperarea aprofundată între Chișinău și București vine să susțină aceste deziderate, prin proiecte concrete, în beneficiul cetățenilor, pe toate palierele și în toate domeniile”, a punctat ambasadorul României la Chișinău.
Menționăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi discuții pe documentul de proiect al Strategiei Securității Naționale, în cadrul cărora au fost notate propunerile de îmbunătățire a acestuia. La discuții au participat reprezentanții societății civile și membrii corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *