27 / 01 / 2022


Ambasadorul Peter Michalko: 70% din investițiile făcute în Republica Moldova au venit din UE în 2019

„Doar în anul 2019, 70% din investițiile făcute în Republica Moldova au venit din UE prin intermediul mai multor proiecte”….

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/11/2020

„Doar în anul 2019, 70% din investițiile făcute în Republica Moldova au venit din UE prin intermediul mai multor proiecte”. Declarația a fost făcută de Peter Michalko, ambasadorul UE la Chișinău, în cadrul forumului „Moldova Business Week 2020” organizat de către Agenția de Investiții, în format digital. 
Astfel sursa a punctat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi UE reprezintă instrumente puternice ale acestui stat în atragerea şi sporirea investiţiilor externe, cât şi celor interne.
„Doar în anul 2019, 70% din investiţiile făcute în Republica Moldova au venit din UE prin intermediul mai multor proiecte. Datorită acestui suport, s-a înregistrat o creştere considerabilă a exportului în domeniul IT, se dezvoltă infrastructura regională, creşte securitatea energetică a ţării, are loc un proces continuu de modernizare şi digitalizare a economiei”, a menționat Peter Michalko.
La deschiderea oficială a evenimentului a participat și ambasadorul Dereck J.Hogan, care a subliniat că SUA va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de dezvoltare pe diverse dimensiuni. „Sper că oamenii de afaceri din SUA vor alege să investească în Republica Moldova, vedem aici un potenţial mare de dezvoltare economică”, a remarcat ambasadorul SUA la Chișinău.
În cadrul aceluiași eveniment, premierul Ion Chicu a vorbit despre obiectivele şi priorităţile Guvernului Republicii Moldova, orientate spre crearea unei economii durabile şi incluzive, care să ofere oportunităţi tuturor. Acesta a reiterat deschiderea Guvernului de la Chișinău pentru dezvoltarea parteneriatelor de afaceri în diverse sectoare strategice ale economiei R. Moldova.
Menționăm că discuțiile pe platforma Moldova Business Week 2020 se vor desfășura în perioada 19-20 noiembrie 2020.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: