18 / 06 / 2021


„Ambasadorii Succesului”: Povestea medicului basarabean Alexei Paluţă ~ InfoPrut

Alexei Paluţă, un medic basarabean stabilit de aproape trei decenii în București, a reuşit să umple viaţa basarabenilor prin sutele…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/04/2021

Alexei Paluţă, un medic basarabean stabilit de aproape trei decenii în București, a reuşit să umple viaţa basarabenilor prin sutele de acţiuni de caritate pe care le-a organizat. Medicul, care nu a uitat nici până azi ziua în care s-a mutat în capitala României doar cu un geamantan gol, are un mare vis – să vadă Republica Moldova unită cu România.

Campania TVR Moldova „Ambasadorii Succesului” prezintă povestea de viaţă a lui Alexei Paluţă, medicul care nu consideră că a plecat de acasă, pentru că Acasă se simte şi la Bucureşti.
„Eu nu m-am rupt de aici din R. Moldova. Eu am plecat la București, cum m-am mutat de exemplu din Chișinău în Tighina, din Tighina la Bucureşti, e aceeaşi mutare. Desigur, vama de la Prut îţi aduce aminte”, a spus Paluță, președintele Asociației „Tighina”.
Alexei Paluţă este un ambasador al filantropiei pe ambele maluri ale Prutului. În 2007, a înfiinţat Asociaţia „Tighina”, prin intermediul căreia ajută sute de oameni. Prima acţiune a fost Fântâna Eroilor, construită în oraşul Tighina. În 1992, la intrare în oraş, în timpul Războiului de pe Nistru, şi-au pierdut viaţa 14 eroi.
„Atunci am zis că poate pe locul respectiv, ca să nu treacă lumea aşa, pe alături, să facem un monument ca  lumea să se închine, vrei nu vrei la fântână te închini şi bei un pahar cu apă. Apa este dătătoare de viaţă, iar ei şi-au riscat viaţa, și-au sacrificat-o”, a mai spus acesta.
De la această primă acţiune au urmat şi altele. Au fost susţinuţi veteranii de război şi rudele acestora, familiile sărace sau persoanele cu dizabilităţi. Doar toamna trecută, cu implicarea Mitropoliei Basarabiei, prin intermediul acţiunii – România ajută Basarabia, 100 de scaune rulante au ajuns la persoanele cu deficienţe locomotorii din Republica Moldova.
Asociaţia „Tighina” pe care o conduce medicul stomatolog Alexei Paluţă s-a implicat şi în susţinerea şcolilor cu predare în limba română,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: