24 / 06 / 2021


Ambasada României la Chişinău, precizări privind regimul de intrare în R. Moldova ~ InfoPrut

Ambasada României în Republica Moldova amintește că pe 31 martie 2021 Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea nr. 49 prin…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/04/2021

Ambasada României în Republica Moldova amintește că pe 31 martie 2021 Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea nr. 49 prin care a fost declarată stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 01.04-30.05.2021.

A fost adoptată Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, care elimină obligativitatea prezentării, la intrarea în Republic Moldova, a testului RT-PCR COVID-19 cu QR code, respectiv a deținerii certificatului privind vaccinarea cu ambele doze. Se revine astfel la aplicarea integrală a prevederilor Hotărârii nr. 51 din 19.03.2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova.
INTRAREA PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA

Se instituie obligativitatea prezentării, la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, a rezultatului negativ al testului RT-PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova. Confirmarea trebuie să fie prezentată într-una dintre limbile română, engleză, franceză și rusă.
Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin testul RT-PCR COVID-19 negativ vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, respectiv vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locuri determinate. În cazul minorului cu vârsta de până la 14 ani, fișa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul acestuia.

EXCEPȚII

Excepţie de la obligativitatea prezentării testului RT-PCR COVID-19 negativ și completării fişei epidemiologice, cu respectarea regimului de autoizolare, fac următoarele categorii de persoane, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă:

– copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 5 ani;
– conducătorii auto şi personalul de deservire a vehiculelor rutiere de transport marfă şi a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra-cost care au mai mult de 9 locuri pe scaune,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: