21 / 05 / 2022


Ambasada României la Chișinău, precizări cu privire la alegerile parlamentare

La alegerile pentru Parlamentul României se va putea vota pe durata a două zile, sâmbătă 5 decembrie 2020 și duminică…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 23/09/2020

La alegerile pentru Parlamentul României se va putea vota pe durata a două zile, sâmbătă 5 decembrie 2020 și duminică 6 decembrie 2020, începând cu ora locală 7.00 până la ora locală 21.00.
Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău, care a precizat că acest lucru va fi posibil în contextul situației speciale generate de pandemia de COVID-19 și a măsurilor sanitare restrictive adoptate în Republica Moldova.
De asemenea, dacă la ora 21.00 vor mai fi alegători în secție sau la rând în afara sediului secției de votare, acestora li se va permite votarea până la ora 23.59.
Totodată, Ambasada României la Chișinău a reiterat că în contextul menționat votul prin corespondență reprezintă soluția sigură și simplă pentru alegerile parlamentare organizate în perioada pandemiei.
În acest sens, a fost prelungită perioada de înregistrare a alegătorilor din străinătate pentru a vota prin corespondență, pentru a da posibilitatea cât mai multor cetățeni români de peste hotare să își exercite dreptul de vot în condiții de siguranță.
Astfel, termenul limită până la care aceștia pot opta să voteze prin corespondență este ziua de 22 octombrie 2020, ora 23:59, ora României.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: