27 / 07 / 2021


Alocațiile celor care nu înțeleg

Nu am copii, prin urmare nu am niciun interes direct în privința alocațiilor acestora. Și chiar dacă aș fi avut,…

De redactia , in Actualitate , at 11/06/2021

Nu am copii, prin urmare nu am niciun interes direct în privința alocațiilor acestora. Și chiar dacă aș fi avut, nu aș fi stat în alocațiile alea – nici eu, nici copiii. Și nici în majorarea sau nemajorarea lor. Dar sunt mulți alții care stau în alocațiile alea. Și nu mă refer la părinții care trăiesc din alocații sau care cheltuie banii copiilor pe băutură. Mă refer la milioanele de părinți cu salarii mici, poate minimul pe economie, care se bazează pe acele alocații și pe majorarea acestora, pentru care orice sută de lei în plus contează enorm.
Pentru ei, să spui că nu majorezi alocațiile de la 1 iulie, nu este o veste deloc bună. Ba chiar este greu de înțeles, în contextul în care, de vreo 2 luni încoace, tu, Guvern, și tu, premier, te tot lauzi cu cea mai mare creștere economică din UE pe primul trimestru. Pentru ei, să spui că nu ai bani pentru a majora niște alocații, în țara cu cea mai mare creștere economică din UE, e greu de acceptat. Păi, dacă nici așa nu ai bani de alocații, dar dacă nu aveai creștere economică, dacă erai pe minus, precum majoritatea celorlalte state, ce făceai? Le mai tăiai, în loc să le majorezi? Oricum, e o creștere economică peste așteptări. De ce să nu fie bani și pentru o majorare a alocațiilor, fix până la nivelul așteptărilor?
Da, eu înțeleg că nu sunt bani. Și mulți alții ca mine. Eu înțeleg că Guvernul preferă să dea mai mulți bani la construirea de autostrăzi, decât pe alocații. Bravo, e perfect! Se vor face, în sfârșit, autostrăzi pe care copiii care nu au acum alocațiile majorate vor putea circula în siguranță, fără pericolul de a fi omorâți de un inconștient care intră pe contrasens. Dar părinții care depind de orice sută de lei în plus nu înțeleg asta. Și chiar sunt și ei de înțeles. Pentru că e complet aiurea să te lauzi cu rezultate economice excepționale, dar în același timp să spui că nu ai niște bani pentru niște copii. Pentru că nici acei copii și nici părinții lor nu înțeleg cum vine asta. Și nici măcar n-ai stat să încerci să le explici.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: