24 / 09 / 2021


Alimentarea cu apă din raionul Leova, modernizată cu ajutorul UE ~ InfoPrut

Localităţile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova vor avea acces la servicii de calitate la alimentarea cu apă…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/09/2020

Localităţile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova vor avea acces la servicii de calitate la alimentarea cu apă datorită unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, scrie Moldpres.

În această săptămână, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud şi ai celor patru primării au semnat contractele de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru executarea lucrărilor în acest proiect. Valoarea contractului constituie aproximativ 91 milioane de lei, iar durata de executare a lucrărilor contractate este de zece luni.
Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul, va executa lucrări de construcție a 99,1 km de apeduct în comunităţile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui. Ca urmare a implementării acestei măsuri investiționale, peste 11.000 de cetățeni din localitățile nominalizate urmează să fie conectați la un sistem îmbunătățit și durabil de alimentare cu apă.
„Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitățile sus-menționate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai și menținând starea de sănătate bună ale localnicilor”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Sud.
În cadrul aceluiași eveniment au mai fost semnate alte două contracte: pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului amintit.
Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: