27 / 01 / 2022


Aliații americani, la Câmpia Turzii: Aeronave de luptă, drone de atac și militari ~ InfoPrut

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale…

De redactia , in Internațional , at 05/01/2021

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, informează MApN de la București într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Militarii americani vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operațiilor NATO, iar Forțele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfășurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România, potrivit sursei citate.
Prezența aliaților americani pe teritoriul României reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare și evaluare a capacității de luptă, activitățile desfășurate în comun fiind un element cheie în creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părți.
Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.
MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, încheie sursa citată.
Este pentru a treia oară când aceste tipuri de drone vor fi dislocate în România. Prima astfel de misiune a avut loc în perioada iulie-august 2019, iar a doua în ianuarie 2020.
De asemenea, Statele Unite vor aloca o sumă de 130,5 milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, care reprezintă cea mai mare investiție militară americană în Europa pentru anul 2021, după ce Congresul SUA a aprobat la finele lui 2020 bugetul Pentagonului de 740 miliarde de dolari pentru 2021.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: