26 / 09 / 2021


Alianța USR PLUS a lansat un portal informativ pentru monitorizarea situației în Educație | .News

Sursă foto: Pixabay Alianța USR PLUS a lansat luni scolipregatire.ro, un portal dedicat elevilor, părinților și cadrelor didactice pentru a…

De redactia , in Actualitate , at 07/09/2020

Sursă foto: Pixabay
Alianța USR PLUS a lansat luni scolipregatire.ro, un portal dedicat elevilor, părinților și cadrelor didactice pentru a urmări cele mai relevante informații despre cum vor avea loc orele în contextul pandemiei de coronavirus. 
„Avem, în acest moment, mai mulți români infectați cu noul coronavirus decât a raportat China. Suntem într-o situație de criză și, în orice situație de criză, contează în principal două lucruri: viteza cu care reacționezi și capacitatea de coordonare. O comunitate, pentru a acționa repede și coordonat, depinde în mod fatal de instituțiile sale. Dacă instituțiile își fac treaba, dacă sunt competente sau, mai degrabă, așa cum vedem în România, aproape peste tot în țară, sunt instituții slabe și politizate. (…) Sistemul de sănătate, sistemul social, sistemul de educație: toate aceste trei sectoare nu au performat din motive care țin de toate guvernele care s-au succedat în ultimii patru ani și, mai ales, de comunitatea locală. Educația e o chestiune care ține de reglementările naționale, de familie, dar într-o foarte mare măsură, comunitatea e responsabilă pentru calitatea educației”, a declarat Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, potrivit unui comunicat de presă.
Portalul își propune să comunice informații specifice diferențiat pe fiecare grup țintă: elevi, părinți, cadre didactice și directori de școală.
Pentru elevi sunt prezentate într-un format accesibil regulile pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja pe sine, dar și pe ceilalți, inclusiv sub forma unui joc.
Pentru profesori, pe lângă măsurile necesar a fi luate pentru a-și proteja propria sănătate și pe cea a elevilor din clasă, sunt oferite informații despre posibilitatea de a se testa gratuit, până pe 14 septembrie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: