22 / 01 / 2022


Alianța pentru Unirea Românilor solicită Guvernului să lase piețele deschise – CURIERUL ROMÂNESC

Alianţa pentru Unirea Românilor, prin vocea candidatului la Senatul României pentru București, Claudiu Târziu, consideră că noile restricţii anunţate de…

De redactia , in Opinii , at 10/11/2020

Alianţa pentru Unirea Românilor, prin vocea candidatului la Senatul României pentru București, Claudiu Târziu, consideră că noile restricţii anunţate de autorităţi pe fondul pandemiei, vor avea efecte devastatoare pentru România.

AUR atrage atenția că una dintre cele mai grave consecințe va fi falimentarea producătorilor individuali și a micilor magazine ale agricultorilor și fermierilor în urma închiderii piețelor.

„În opinia voastră, închiderea piețelor pentru țărani români reprezintă automat o favorizare a marilor lanțuri de magazine. O asemenea măsură nu este justificată medical. Epidemia este folosită ca pretext un război economic. Sau, ar mai fi o posibilitate, guvernul chiar să nu fie capabil de a anticipa consecințele măsurilor sale și să producă nu doar un dezastru medical, prin înghesuirea oamenilor în supermarketuri, ci și unul economic pentru producătorii și comercianții români din piețe”, declară Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor crede că Guvernul acționează în cunoștință de cauză și este cu atât mai vinovat. Practic, într-o situație de criză majoră, îi lipsește pe români pe posibilitatea de a se hrăni cu roadele muncii lor.

La fel cum toate guvernele de până acum au favorizat companiile străine pentru a prelua și prelucra resursele noastre naturale, ca lemnul, petrolul și gazele naturale. În acest fel poporul român a fost obligat să cumpere de la străini lemnul sau gazele necesare pentru încălzirea locuințelor, precum și combustibilul pentru autoturisme, la prețurile dictate de firme străine.

„Dacă această situație altminteri intolerabilă nu poate fi schimbată deocamdată, credem că nu cerem prea mult ca măcar să se trimită micilor producători agricoli români să își vândă produsele în piețe” mai declară Claudiu Târziu

Alianța pentru Unirea Românilor solicită Guvernului să lase piețele deschise.

Cu siguranță piețele nu sunt mai primejdioase pentru răspândirea virusului Covid-19 decât supermarketurile. Dacă supermarketurile nu pot fi închise, pentru că ne-am trezicu proteste internaționale, nici piețile nu pot fi închise pentru că dorim ca numeroși români să rămână fără sursă de venit și mai mult – cu noi toți lipsiți de produse alimentare natura.

„AUR cere cu fermitate: lăsați piețele deschise! Luați alte măsuri dacă trebuie, dar nu loviți în noi toți în timp ce pretindeți că ne salvați”, conchide Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: