20 / 06 / 2021


Alianța pentru Unirea Românilor, poziție față de pașaportul digital de vaccinare anti-Covid-19 ~ InfoPrut

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se arată îngrijorată de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare…

De redactia , in Opinii , at 08/03/2021

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se arată îngrijorată de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de mișcare a cetățenilor europeni, și cere autorităților de la București să se opună acestor măsuri discriminatorii și antidemocratice.

AUR cere autorităților statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, și altor reprezentanți ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice și periculoase pentru libera circulație a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană.
Condiționarea deplasării în spațiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieșirea, respectiv intrarea din/în țară este o măsură de protecție suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere.
„Nu vom accepta îngrădirea libertăților cetățenești. Vrem să putem călători liber, fără restricții impuse de un stat sau altul, fără acest nou tip de pașaport de vaccinare cu care suntem amenințați de câteva luni încoace”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.
Formațiunea subliniază că, dacă această măsura va fi adoptată, se vor crea două categorii de cetățeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mișcare și cei care vor fi sancționați pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populație care sunt imunizate prin vaccinare.
De asemenea, potrivit reprezentanților partidului, introducerea unui pașaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”. Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autoritățile naționale, dar mai ales cele internaționale, precum cele de la vârful UE, acționează pentru un control mai strict al populației, pentru sancționarea celor cu opinii dizidente și restrângerea drepturilor și libertăților.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: