22 / 06 / 2024


Alfred Simonis e implicat în defrișările ilegale de pădure din Caraș-Severin – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 14/11/2023

Socrii lui Simonis defrișează pădurile din Caraș Severin: Simonis a încercat să îl mituiască pe șeful Gărzii Forestiere Timișoara

Referitor la afacerile familiei, a rezultat că socrii lui Simonis Alfred, Mitocariu Gheorghe și Mitocariu Dochia sunt implicați în defrișările ilegale de pădure din județul Caraș Severin. În cursul anului 2022, în urma unui control efectuat de Garda Forestieră Timișoara, împotriva lui Mitocariu Gheorghe a fost formulată o plângere penală și s-a propus retragerea atestatului de exploatare pentru tăieri ilegale de arbori. Șeful Gărzii Forestiere Timișoara, Amar Ienea, a declarat că a fost vizitat pe această temă de Simonis Alfred pentru a influența dosarul în care era implicat socrul său.

În urma dezvăluirilor din presă, Amar Ienea a fost înlăturat din funcție prin ordinul ministrului Tanczos Barna. Cei care au cerut demiterea lui Amar Ienea sunt Alfred Simonis și nașul Sorin Grindeanu.

„Domnul Simonis a venit la mine în birou, s-a prezentat şi m-a întrebat dacă ceea ce se întâmplă este vreo răzbunare asupra lui. Am rămas uimit de această întrebare, fiind prima dată când îl văzusem pe acest om. Nici nu ştiam cine este şi cu ce se ocupă. Mi-a explicat că este ginerele unui agent economic din judeţul Caraş-Severin – poate cel mai puternic agent economic din Caraş – agent economic, care, în acea perioadă, exploata tocmai la Ocolul Silvic Mehadia şi care în urma verificărilor în teren efectuate de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara a fost găsit cu tăieri ilegale de arbori, fapt pentru care am acţionat aşa cum sunt prevederile legale, formulând o plângere penală şi am propus retragerea atestatului de exploatare, evident că deputatul Simonis a venit cu misiunea clară de a mă intimida, încercând cumva să schimbe rezultatele acelui control.”, a declarat Amar Ienea, Inspectorul Şef al Gărzii Forestiere Timişoara.

Defrișările ilegale de pădure realizate de clanul Simonis în Caraș Severin

Societățile comerciale prin intermediul cărora sunt derulate afacerile cu bușteni defrișați ilegal de familia Mitocariu, cuscrii lui Simonis, sunt MITOCARII FOREST SRL, MITOCARII FOREST GREEN SRL și Spiridon SILV FOREST SRL.

Firma MITOCARII FOREST SRL are o medie a cifrei de afaceri în valoare de 8 milioane de lei și îi are ca beneficiari pe Mitocariu Gheorghe și Mitocariu Grigore.

Compania Mitocarii FOREST GREEN SRL are o cifră de afaceri de 822.375 lei și îi are ca beneficiari pe Mitocariu Dochia și Mitocariu Ileana.

Compania Spiridon Silv Forest Srl este controlată de Mitocariu Petru, fratele Elenei Simonis, și are o cifră de afaceri în valoare de 645.452 lei. La Spiridon SILV FOREST SRL aa fost angajat Mitocariu Gheorghiță înainte de a finanța Partidul Social Democrat cu suma de 445.000 lei.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *