22 / 06 / 2021


Alexandru Săraru vorbește despre situația minerilor neplătiți: „Pentru finanțarea partidelor sunt bani, dar nu și pentru asemenea oameni muncitori”

Analistul politic Alexandru Săraru este invitat la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 22 Martie pentru a discuta despre…

De redactia , in Opinii , at 23/03/2021

Analistul politic Alexandru Săraru este invitat la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 22 Martie pentru a discuta despre situația minerilor neplătiți din mina de uraniu de la Crucea și despre carantinarea forțată a orașului Timișoara de către Raed Arafat.

Întrebat care ar putea fi cauza pentru neplata minerilor, analistul politic, Alexandru Săraru afirmă că: „Este vorba despre interesele personale și interesele de grup ale celor care ne guvernează. Economia noastră nu ne mai aparține, iar ceea ce ne-a mai rămas, se încearcă o înstrăinare. Acești politicieni trebuie să încerce să trăiască, nu mai mult de o lună, în condițiile în care trăiesc acești mineri. Chiar domnul Florin Cîțu a spus într-un interviu recent că educația și sănătatea nu sunt o prioritate, investiițile private sunt o prioritate. Din moment ce politicieni primesc banii la timp, și nu puțini, înseamnă ca acești bani există, atunci cum poți să îți bați joc de acești oameni care muncesc din greu?”

„Statul român prin acest ministru al agriculturii, Nechita-Adrian Oros, nu a reușit nici macăr să facă minimum gest să depună proiectele de a primi banii europeni pentru stimularea agriculturii. Se dorește foarte clar predarea agriculturii către străinii care au mare interes în România, de la pamânturi agricole până la afacerile agricole.” susține domnul Alexandru Săraru.

Deși, nu venise termenul de plată a taxelor, multe firme s-au trezit cu popriri pe conturi și conturi blocate.

Întrebat cum s-a ajuns la aceasta situație aberantă, analistul politic răspunde: „Peste 42 de mii de firme românești au fost afectate de această decizie. Oamenii vor căuta dreptatea și o vor caștiga din punct de vedere legal. Numai că, în România, legal vorbind, durează foarte mult, pentru ca s-a spus una și se întâmplă alta. Aceste firme nu pot continua activitatea dacă nu plătesc aceste datorii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: