22 / 06 / 2021


Alexandru Săraru: „Chinezul” Cî-tzu – CRITICII.RO

Am vaga bănuială că prim-ministrul României nu este român, ci chinez. Că nu se numește Cîțu, ci Cî-tzu. De ce…

De redactia , in Opinii , at 02/03/2021

Am vaga bănuială că prim-ministrul României nu este român, ci chinez. Că nu se numește Cîțu, ci Cî-tzu.
De ce spun asta? Foarte simplu. Cum ar putea un român să aibă numai acțiuni antiromânesti? Cum ar putea un român să fie sluga unor entități străine care doresc să ne cumpere bucată cu bucată tot ce a mai rămas al nostru în aceasta țară?
Dacă dai o căutare pe Google legată de Cî-tzu vei găsi doar articolele de genul : „Cî-tzu taie de la studenți” , „Educația și sănătatea nu sunt o prioritate”, „Cî-tzu taie sporuri, dar inventează noi posturi”, „Cî-tzu lasă pe drumuri mii de români”, etc
A tăiat gratuitățile pentru studenți, însă impactul bugetar al gratuității pe cale ferată pentru studenți este foarte redus, fiind de 0,0189% din PIB în 2018, de 0,025% în 2018, de 0,025 în 2019 (anul în care s-au dat cele mai multe subvenții de până acum), respectiv de 0,012% din PIB în 2020. Dar pensiile speciale sau instituțiile supradimensionate care consumă resurse de la bugetul de stat fără să aducă vreun beneficiu social nu reprezintă o povară? Intreb pentru un prieten.
Că educația și sănătatea nu reprezintă o prioritate pentru acest guvern, nu am spus-o eu, ci același Cî-tzu pe pagina sa de facebook. O dovadă mai elocventă decât aceasta nici că mai există.
Ministerul Finanţelor a publicat celebrul proiect OUG cunoscut ca ordonanța sărăciei, privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Documentul prevede toate măsurile pe care le-a anunţat anterior premierul – neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor. Mai aveți ceva de comentat?
Totuși, problema cea mai importantă a acestei marionete politice o reprezintă salariul președintelui Klaus Iohannis. Acesta trebuie să devina în percepția lui Ci-tzu,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: