25 / 09 / 2023


ALERTĂ! FOCAR de COVID-19 la un CĂMIN PRIVAT de BĂTRÂNI din Constanța

Explozie de cazuri de coronavirus la un cămin de bătrâni din Constanța! VirusulSars-Cov2 se extinde din ce în ce mai…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 04/10/2020

Explozie de cazuri de coronavirus la un cămin de bătrâni din Constanța! VirusulSars-Cov2 se extinde din ce în ce mai mult în instituțiile publice din județul Constanța. Însă, nici cele private nu stau mai bine. De exemplu, la un cămin privat de bătrâni au fost confirmate în cursul zilei de vineri, nu mai puțin de 9 persoane.

Numărul de cazuri de coronavirus este pe un trend ascendent pe întreg teritoriul României și, mai cu seamă și în Constanța. După ce în comunicatul oferit de Instituția Prefectului, joi, 1 octombrie, ce indica 122 de infectări în 24 de ore, un nou comunicat venit vineri anunța alte 76 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov2. Afectate au fost și mai multe centre de plasament fie ele de copii sau de adulți, fie de stat sau private. Ultimul focar a fost instaurat la Căminul Privat Casa Drăghici. Proprietarul locației a confirmat pentru Replica acest fapt, după ce, cu o săptămână în urmă anunța că două angajate au fost testate pozitiv. Tot atunci, proprietarul declara: „ De la DSP ni s-a spus că în 7 zile vor veni să testeze toți bătrânii. Noi ne ocupăm foarte bine de ei. Facem dezinfecție de trei ori pe zi și o dată noaptea.”

Nouă beneficiari confirmați pozitiv

Ei bine, iată că răspunsul a venit: 9 beneficiari confirmați pozitiv cu coronavirus. „În această dimineața au fost confirmați 9 vârsnici, toți asimptomatici. Au fost transportați la spital pentru controale amănunțite însă este foarte probabil să îi aducă înapoi pentru carantinare pentru că nu mai au locuri în spitale. Pentru că 3 dintre persoane sunt imobile, am detașat și o angajată să îi suprvegheze. Au fost duși la spitalul mobil militar de la Spitalul Portul.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: