22 / 09 / 2021


ALERTĂ! Cea mai mare temperatură măsurată vreodată în Europa – un val apocaliptic de căldură lovește continentul

Cea mai mare temperatură măsurată vreodată în Europa. Val de căldură apocaliptic. Sunt prognozate 47°C pentru Grecia, Bulgaria, Serbia și…

De redactia , in Internațional , at 03/08/2021

Cea mai mare temperatură măsurată vreodată în Europa.

Val de căldură apocaliptic. Sunt prognozate 47°C pentru Grecia, Bulgaria, Serbia și Turcia

Sud-estul Europei este afectat de un val de caniculă apocaliptic, cu temperaturi între 42 și aproape 45°C, înregistrate din sudul Italiei, în Grecia, până în vestul Turciei. Este de așteptat ca valul de căldură să se intensifice în perioada următoare. Atât luni cât și marți se prognozează temperaturi de +47°C, potrivit Severe Weather Europe.
Cea mai mare temperatură măsurată vreodată în Europa. Val de caldură apocaliptic. Sunt prognozate 47 ° C pentru Grecia, Bulgaria, Serbia și Turcia
Cea mai mare temperatură măsurată vreodată în Europa. Val de caldură apocaliptic. Sunt prognozate 47 ° C pentru Grecia, Bulgaria, Serbia și Turcia

Luna iulie s-a încheiat cu temperaturi extreme, Țările afectate de valul de caniculă sunt Italia, Grecia și Turcia, precum și Albania, Macedonia de Nord, Kosovo, sudul Serbiei și Bulgaria. Până în prezent, temperaturile maxime înregistrate au fost de până la aproape 45 ° C, potrivit sursei citate.
Valul de caniculă se va accentua în prima săptămână din luna august. În unele părți ale peninsulei sudice a Balcanilor se așteaptă temperaturi record.
Grecia, unele zone din Bulgaria și vestul Turciei vor înregistra temperaturi mult mai ridicate, de până la aproximativ 47°C, mai ales în regiunea Tesaliei din nordul Greciei. Această regiune este cunoscută și pentru căldura extremă din trecut. Larissa, capitala regiunii Tesalia, este adesea cea mai caldă zonă din Grecia, vara. Orașul a înregistrat cea mai ridicată temperatură, de +45,4 ° C, în 2000.
Mediterana ”fierbe” la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Temperaturi record în Grecia
În urma acestor estimări, au fost emise și avertismente privind incendiile de vegetație în Grecia, Turcia și Sicilia, țări deja afectate de aceste dezastre naturale.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: