31 / 07 / 2021


Alertă! Asociația Pro Consumatori avertizează asupra dezinfectanților de mâini pe bază de metanol care pot provoca ORBIREA. LISTA LOR AICI!

Asociația Pro Consumatori atrage avertizează că pe piața din România  există mai multe mărci de dezinfectanți care conțin produse periculoase.Mai…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 27/11/2020

Asociația Pro Consumatori atrage avertizează că pe piața din România  există mai multe mărci de dezinfectanți care conțin produse periculoase.Mai multe state din Europa au transmis vineri, 27 noiembrie, alerte cu privire la dezinfectanți pentru mâini care reprezintă un risc pentru sanatatea oamenilor.

Publicăm mai jos comunicatul APC:

Asociația PRO CONSUMATORI (APC), organizație de utilitate publică cu o activitate neîntreruptă de peste 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor, a lansat la data de 20 iulie 2020 Campania națională de informare și educare a consumatorilor „Tu știi ce dezinfectant folosești?” Scopul acestei campanii este de a atrage atenția consumatorilor cu privire la ce trebuie să știe în legătură cu cel mai folosit produs de protecție a sănătății în această perioadă – dezinfectantul de mâini. Un alt aspect la fel de important căruia îi acordăm o atenție deosebită în cadrul acestei campanii este monitorizarea modului în care instituțiile statului cu responsabilități pe zona de protecție a sănătății își îndeplinesc atribuțiile prevăzute în legislația în baza căreia funcționează.

Astăzi, 27 noiembrie 2020, Comisia Europeană a făcut cunoscut prin intermediul platformei Safety Gate – Sistem de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase – existența pe piața Uniunii Europene  a 9 mărci de dezinfectanți de mâini neconformi, produse descoperite de autoritățile cu responsabilități în privința supravegherii pieței produselor care reprezintă risc pentru sănătatea și securitatea consumatorilor din următoarele țări: Marea Britanie, Germania și Franța.

1. Dezinfectant de mâini, marca Chemistplus, fabricat în Marea Britanie, alertă transmisă de Marea Britanie, produs comercializat sub denumirea de gel pentru mâini. În compoziția acestuia a fost găsit mai puțin alcool (valoarea măsurată a fost de 22 % din greutate) decât cel menționat pe etichetă. Produsul se comercializa într-o sticlă de 5 de litri. Prin urmare, produsul nu are proprietăți dezinfectante, crescând riscul de infecție pentru utilizator. În acest caz nu se respectă Regulamentul privind produsele biocide. Office of for Product Safety & Standards. Department for Business, Energy & Industrial Strategy a dispus retragerea produsului de pe piață și notificarea țărilor membre UE prin intermediul platformei Safety Gate pentru ca acestea să verifice dacă produsul se comercializează și pe piața lor internă.

2. Dezinfectant de mâini, marca MIR 24, fabricat în Ucraina, alertă transmisă de  Germania, produs comercializat sub denumirea de gel de mâini antibacterian pentru dezinfecție. În compoziția acestui produs s-a găsit metanol (valoare măsurată: 65,3% din greutate),

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: