28 / 01 / 2022


Alegerile prezidențiale SUA: Colegiul electoral confirmă victoria lui Biden | .News

Joe Biden / sursa: wikipedia commons Colegiul electoral american a aprobat luni victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale americane…

De redactia , in Actualitate , at 15/12/2020

Joe Biden / sursa: wikipedia commons
Colegiul electoral american a aprobat luni victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale americane împotriva lui Donald Trump, potrivit AFP.
Votul marilor alegători ai statului California, câștigat în mare parte de Joe Biden cu peste 63%, i-a permis democratului să treacă peste 270 de voturi, sinonim cu victoria.
UPDATE 00:50 Președintele în funcție Donald Trump anunță plecarea Secretarului său de justiție, Bill Barr,, un ultraconservator devotat lui Trump, dar pe care miliardarul republican l-a acuzat că nu a reușit ”să dovedească fraudele”
UPDATE 22:45 Membrii Colegiului Electoral din Michigan, Pennsylvania, Georgia, Wisconsin și Arizona – statele cheie câștigate de Biden, dar pentru care Trump a luptat în instanță – au votat pentru fostul vicepreședinte.
UPDATE 22:00 Electorii americani au votat luni votarea formală a noului preşedinte democrat al SUA, Joe Biden, primii fiind cei din statele Georgia şi Arizona, ambele câştigate de democraţi la scrutinul din 3 noiembrie, transmite Reuters.
Votarea s-a încheiat în mai multe state, electorii întrunindu-se în general în capitalele statelor, dar Biden va fi probabil confirmat drept câştigător doar după ce şi California, situată pe coasta de vest, îşi va exprima votul în cursul după-amiezii.
Sistemul electoral american este conceput în așa fel încât un candidat devine președinte nu în urma câștigării majorității votului popular, ci prin votul în colegiile electorale din cele 50 de state, fiecare colegiu având o pondere direct proporțională cu populația sa.
Președintele în exercițiu Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor printr-o serie de acțiuni în instanță, lansând acuzații nefondate legate de o așa-zisă fraudarea a scrutinului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: