28 / 01 / 2022


Alegeri SUA: Trump a scris într-un tweet că Biden „a câştigat“, dar a reafirmat că alegerile au fost falsificate

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a părut să recunoască public pentru prima dată, duminică, într-un tweet, că rivalul său…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 16/11/2020

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a părut să recunoască public pentru prima dată, duminică, într-un tweet, că rivalul său democrat, Joe Biden, a câştigat alegerile din 3 noiembrie, deşi i-a atribuit victoria unei presupuse fraude, fără a aduce probe, transmit Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Donald Trump

„A câştigat pentru că alegerile au fost Falsificate”, a postat preşedintele republican pe Twitter, adăugând că voturile au fost numărate de o ”companie privată a Stângii Radicale, Dominion, cu o reputaţie proastă”.

Într-un alt tweet postat ulterior, după mai mult de o oră, preşedintele republican în vârstă de 74 de ani a scris: „A câştigat doar în ochii FAKE NEWS MEDIA. Nu recunosc NIMIC! Avem un drum lung de parcurs. Acesta a fost un scrutin FALSIFICAT!”.

Trump a susţinut că alegerile au fost falsificate prin buletine de vot „ilegale”, făcând aluzie la buletinele de vot trimise prin poştă pe care le-a criticat fără temei ca fiind vulnerabile la frauda electorală. El a insistat, de asemenea, că observatorilor republicani ai alegerilor li s-a refuzat pe nedrept accesul pentru a urmări procesul de despuiere a urnelor la unele secţii.

Stafful său de campanie a intentat procese în mai multe state cheie, însă unele dintre ele au fost respinse rapid. Au crescut îngrijorările că disputa ar putea complica procesul de transfer al puterii.

În cursa pentru Casa Albă, un candidat câştigător trebuie să obţină cel puţin 270 din 538 de voturi ale Colegiului Electoral alocate celor 50 de state şi districtului Columbia. Candidatul care câştigă votul popular într-un stat obţine voturile electorale ale acelui stat, de obicei după principiul ”câştigătorul ia totul”.

Potrivit proiecţiilor principalelor mass-media din ţară, Biden, fost vicepreşedinte în mandatul predecesorului lui Trump, Barack Obama,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: