28 / 01 / 2022


Alegeri SUA: Biden câștigă în cele din urmă 306 de electori, Trump 232 (neoficial) | .News

Joe Biden / sursa: wikipedia commons Democratul Joe Biden a câștigat în cele din urmă 306 de mari electori împotriva…

De redactia , in Actualitate , at 14/11/2020

Joe Biden / sursa: wikipedia commons
Democratul Joe Biden a câștigat în cele din urmă 306 de mari electori împotriva a 232 ai lui Donald Trump, după anunțarea de către mass-media americană a rezultatelor prezidențiale în cele două state unde numărătoare era strânsă, potrivit AFP..
Președintele ales Joe Biden a fost declarat câștigător în Georgia (16 electori majori), iar Donald Trump în Carolina de Nord (15), a declarat presa, inclusiv CNN și NBC.
Joe Biden este primul democrat care câştigă votul din Georgia în ultimii 28 de ani.
În Georgia voturile se renumără manual, iar în prezent există o diferenţă de 14.000 de voturi, motiv pentru care se consideră că Biden va câştiga.
Echipa preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, a renunţat la acţiunea judiciară de contestare a rezultatului scrutinului prezidenţial în statul Arizona, informează publicaţia The Wall Street Journal.
Avocaţii echipei lui Donald Trump şi reprezentanţi ai Partidului Republican intentaseră o acţiune judiciară în Arizona săptămâna trecută, contestând aplicarea procedurilor electorale în districtul Maricopa.
În cursul audierilor de vineri, Kory Langhofer, unul dintre avocaţii echipei lui Donald Trump, a anunţat în instanţă că acţiunea judiciară „nu mai este necesară”.
Donald Trump nu acceptă înfrângerea, la aproape o săptămână după ce presa americană, pe baza proiecțiilor legate de numărarea buletinelor de vot în majoritatea statelor, a anunțat victoria democratului Joe Biden.
Președintele, care a apărut foarte rar în public de atunci, a lansat o adevărată gherilă judiciară pentru a contesta rezultatele în mai multe state. Agențiile americane însărcinate cu securitatea alegerilor au afirmat joi că nu au „nicio dovadă” legată de fraudarea alegerilor.
Casa Albă se pregătește pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump, a afirmat vineri un consilier pe probleme economice al miliardarului republican, care refuză să accepte victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: