24 / 06 / 2021


Alegeri prezidențiale în Franța: Lupta se va da între Macron și Marin Le Pen

Lupta pentru președinția Franței se va da între Emmanuel Macron și lidera extremei drepte Marine Le Pen, arată un sondaj…

De redactia , in Internațional , at 12/04/2021

Lupta pentru președinția Franței se va da între Emmanuel Macron și lidera extremei drepte Marine Le Pen, arată un sondaj realizat pentru Journal Du Dimanche şi Sud Radio. Alegerile prezidenţiale vor avea loc anul viitor.

Datele sondajului arată că deși extrema dreptă înregistrează un trend ascendent în preferințele electoratului francez, reprezentanţii acesteia încă nu pot să obţină numărul necesar de voturi pentru a ajunge la Palatul Elysee.

Potrivit specialiștilor, Macron şi Le Pen vor câştiga primul tur de scrutin în toate cele 10 ipoteze luate în calcul, cu un uşor avantaj pentru unul sau pentru celălalt, ba chiar şi cu un scor de egalitate, şi oscilând între 23% şi 28% din voturi în funcţie de posibilii lor contracandidaţi. În al doilea tur, Macron ar învinge-o pe Le Pen (54% la 46%), după ce în 2017 a depăşit-o pe lidera de extremă dreaptă cu un scor mai amplu (66% la 34%).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: