01 / 08 / 2021


Alegeri Parlamentare 2020: Până la ora 7:00, ora României, au votat 21.500 de români în străinătate | .News

Alegeri Parlamentare 2020 (sursa foto: TV CNS / Youtube) Procesul de votare în străinătate pentru Alegerile Parlamentare este în plină…

De redactia , in Actualitate , at 05/12/2020

Alegeri Parlamentare 2020 (sursa foto: TV CNS / Youtube)
Procesul de votare în străinătate pentru Alegerile Parlamentare este în plină desfășurare pentru românii aflați în străinătate. Până astăzi la ora 7:00, ora României, 21.500 de români de peste hotare au votat deja. 
Potrivit datelor publicate online pe platforma Autorităţii Electorale Permanente, 21.329 de alegători au votat prin corespondenţă, iar 273 şi-au exercitat dreptul la urne, numărul total de votanţi la ora 7.00 fiind 21.602, scrie Agerpres.
La acest moment, sunt deschise secţii din: Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda.
Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secţiilor de votare din restul ţărilor, la ora locală 7.00. Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, ultimele urmând să fie deschise secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii şi Canadei.
Românii din afara ţării au la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare, sâmbătă şi duminică, între ora locală 07.00 şi ora locală 21.00, cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, în aşteptarea exercitării dreptului de vot.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: